Wie ik ben - e fijma juridisch en bestuurskundig advies

Ga naar de inhoud

Wie ik ben


E. Fijma Juridisch en Bestuurskundig Advies (EFJB-advies) is het adviesbureau van mij, Eelco Fijma. Ik ben geboren en getogen in Enkhuizen. Na een studie Bestuurskunde aan de Universiteit van Amsterdam ben ik een groot aantal jaren werkzaam geweest als beleidsmedewerker en adviseur bij verschillende gemeenten.

In die functies heb ik me met uiteenlopende beleidsterreinen en werkzaamheden bezig gehouden. (Bouw)vergunningverlening, ruimtelijke procedures, bestemmingsplannen en juridische zaken. Maar ook integraal veiligheidsbeleid, openbare orde, juridische zaken en klachtbehandeling.

Daardoor ben ik zeer goed bekend geraakt met het omgevingsrecht en ken ik de gemeentelijke praktijk heel goed. In 2008 volgde een overstap naar het bedrijfsleven als juridisch adviseur bij PHnX B.V. Dit bedrijf detacheerde adviseurs bij gemeenten dus ik bleef (natuurlijk) wel werkzaam in de overheidswereld. Bij PHnX B.V. ben ik als juridisch adviseur en projectleider bij diverse gemeenten actief geweest op het gebied van het omgevingsrecht.

Daarnaast ben ik ook actief geweest in de lokale politiek van de gemeente Enkhuizen. Tussen 2003 en 2012 was ik lid van de gemeenteraad van deze gemeente. Vanaf 2010 vervulde ik daarbij de rol van fractievoorzitter. Daardoor ben ik ook vertrouwd met de politieke en bestuurlijke processen binnen een gemeente.

Sinds juli 2011 ben ik als senior jurist ruimtelijke ordening werkzaam bij de gemeente Steenwijkerland en ben ik daarnaast begonnen met mijn eigen adviesbureau. Daarnaast ben ik vanaf januari 2013 lid van de bezwaarschriftencommissie van de gemeente Schagen en sinds 2014 ook van de bezwaarschriftencommissie van de gemeente Lelystad.

Zorgvuldigheid, vasthoudendheid en een gedegen aanpak staan bij mij altijd voorop maar als Westfries benader ik de zaken ook graag nuchter en praktisch.

Terug naar de inhoud